Get Adobe Flash player

Databases
Databases zijn onmisbaar voor uw bedrijf. Hierin wordt essentiële informatie opgeslagen en beschikbaar gesteld. Om op een efficiënte manier gebruik te kunnen maken van databases is het belangrijk dat specialisten betrokken zijn bij het ontwerpen, inrichten, controleren, bijwerken en up to date houden van databases. Ook dienen betrouwbare processen voor backup en patching beschreven en uitgevoerd te worden.
De database is een spin in het web van alle informatiestromen in een organisatie.
Een moderne Database beheerder heeft naast specifieke kennis over de database ook kennis van alle aanverwanten producten, zoals netwerk, storage en applicatie. Hij heeft nauw contact met storage-, netwerk- en applicatiebeheerders.
Voor zowel Oracle als Microsoft SQL Server bieden wij specialisten aan die de zorg omtrent database wegnemen in uw organisatie.

 

 

Virtualisatie 
Virtualisatie maakt momenteel een snelle groei door omdat deze techniek veel (kosten)efficiënter omgaat met de beschikbare middelen.

Virtualisatie van systemen biedt diverse voordelen tegenover het gebruik van een fysieke server.
Door deze techniek wordt de hardware van een server optimaal benut. De aanschaf van zo’nkrachtige server is een grotere investering dan een ‘gewone’ server. Doordat er echter meer gebruikers op werken, zijn minder servers en beheer nodig. Deze investering verdient zichzelf daarmee snel terug.
Het maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om verschillende OS smaken en varianten op ‘een’ fysieke server te gebruiken.
Daarnaast is het stroomverbruik aanzienlijke minder dan meerdere losse kleinere servers. Zowel uw portemonnee als het milieu zijn hierbij gebaat.
Door gebruik te maken van verschillende configuratie mogelijkheden, is een virtuele omgeving ook als high available functie in te vullen.  Mocht een ‘host’ uitvallen dan gaan de virtule servers naar een andere host over.

In een virtuele omgeving kan vrij eenvoudig een nieuwe server worden toegevoegd. Geen noodzaak om nieuwe hardware te kopen, aan te sluiten, te installeren etc.
Met een paar drukken op de knop, komt een nieuwe virtual server tot leven. Direct klaar om gebruikt te worden.

 

Beheer- en procesmanagement 
Organisaties willen op hun ICT voorzieningen kunnen vertrouwen. De ICT omgeving moet voorspelbaar en betrouwbaar zijn.

Het dient echter wel aangestuurd te worden. Het gaat nou eenmaal niet vanzelf (goed). Er is altijd een aantal management functies die standaard onderdeel zijn van een degelijke ICT afdeling.
Project manager, team manager, incident manager, service manager, change manager, het zijn allemaal functies die op een juiste manier moeten worden ingevuld om een ICT omgeving stabiel en efficient te maken en (minstens net zo belangrijk) te houden.

 

 

 

 

Heeft u uitdagingen op andere gebieden, neem gerust contact met ons op. Wij zullen ons best doen  om een passende oplossing te bieden.